Omgeving Camping Luna

de rolke minicamping kropswolde zuidlaardermeer

Kropswolde Buitenpolder ( de Rolke )

Water, polders, bosgebiedjes en ruigtes. Dat levert de fraaie uitzichten en weldadige rust op waar je rijdend over de lintweg door Kropswolde geen idee van hebt. Natuurliefhebbers kunnen dan ook direct vanaf de camping hun hart ophalen. Wandelaars genieten er van de vergezichten en de fraaie wolkenluchten. Fietsers verbazen zich over het afwisselende landschap. Vogelaars ontdekken in de waterrijke gebieden in de directe omgeving of vlak achter de camping vogels als witwangstern, geoorde fuut en zelfs de zeearend. Er is in de Kropswolderbuitenpolder een rolstoelvriendelijke vogelkijkhut.

groningen stad

Stad Groningen

Behoefte aan echt stads plezier? Dertien kilometer van Kropswolde vindt u de bruisende studentenstad Groningen. Met veel kroegen en kroegjes, restaurants en eetcafés, de markten, grachten, oude panden en hofjes, musea, bioscopen en winkels. Een natuurlijk het Groninger Museum en de Martinitoren. U komt er eenvoudig met de auto, fiets of de trein vanuit Kropswolde.

zuidlaardermeer kamperen drenthe groningen

Zuidlaardermeer

Op een kilometer van de camping ligt het natuurlijke Zuidlaardermeer met haar omringende oeverlanden en aansluitend de polders ten noorden en noordwesten van het meer, waarin ook een deel van het Foxholstermeer en het Drents Diep liggen. Een uniek gebied met een groot zandstrand, heel veel ruimte om te wandelen, fietsen, kanoën, windsurfen, zwemmen en varen. Kano’s en boten zijn er te huur. Er is een oversteek met een leuk handbediend fietspontje.

gorechtpark hoogezand midden groningen

GorechtPark

Aan de overkant van de Woldweg, schuin tegenover de camping ligt de eerste ingang van het vijftig hectare grote Gorechtpark. Een fraai aangelegd park waarin u lang en ontspannen kunt wandelen, vissen en luieren. In het park ligt onder meer een kinderboerderij, hertenkamp, educatief centrum annex bezoekerscentrum, heemtuin en een basketbalveld. Fraaie vijvers, kunstwerken, bruggetjes en rododendrons maken het park bijzonder.

Panorama_Molen-de-Hoop_Kropswolde-Groningen_Roy-Kosmeijer

Molen de Hoop

Aan de Woldweg in Kropswolde staat korenmolen De Hoop, gebouwd in 1923 op de plek van de eerder afgebrande oude oliemolen. Het is de enig nog overgebleven grondzeiler korenmolen in de provincie Groningen. Na de tweede wereldoorlog was de molen buiten gebruik en raakte in verval. Eind jaren zeventig kocht en restaureerde de molenaarsfamilie Pot de molen. Omdat de molen in bedrijf is, is bezoeken niet mogelijk. Maar in de naast gelegen winkel is veel informatie te vinden en veel leuks en lekkers te koop.

berend botje zuidlaren

Zuidlaren

Zuidlaren ligt in het noorden van Drenthe en is dankzij haar ligging tussen Groningen en Assen dé uitvalsbasis voor een bezoekje aan Noord-Nederland! Het dorp van Berend Botje én het groenste dorp van Europa. Noem het een plek waar de goede dingen samenkomen: wandelen, fietsen, watersporten, stijl en gezelligheid.
Zuidlaren ligt midden in de natuur. Een wandeling of fietstocht laat je de prachtige, groene omgeving zien. Maar in het dorp zelf is ook veel te zien. Kerkgebouwen, monumenten, een synagoge en musea. Het centrum is compact, dus je kunt in één wandeling alles zien én genieten van de omgeving.

Digitale folders

Mocht u graag vanuit Camping Luna “de Rolke” de omgeving willen verkennen dan hebben we hieronder een groot aantal “digitale folders” staan naar de diverse websites voor meer Toeristische Tips.