Algemene Voorwaarden van Camping Luna “de Rolke”

 

 1. KAMPEER TERREIN

Wij zijn een kleinschalige camping. Daarbij zijn we aangesloten bij “Bijzonderecamping.nlen bieden we een fijne plek voor onze gasten. Wij vragen om vanuit respect voor elkaar, onze dieren en onze leefomgeving zorg te dragen voor onze camping. Wij runnen de camping samen met onze dagbesteding. 

“Duurzaamheid betekend voor ons herstel van onze leefomgeving” 

Onze douches werken met zonnecollectoren en regenwater wordt opgevangen. Daarnaast scheiden wij ons afval en maken we briketten van paardenmest om de kachel op te stoken. 

 1. AANKOMST EN VERTREK

Onze receptie is geopend tussen 9.00 en 17.00 uur, maar we zijn niet altijd aanwezig. Betalingen kunnen gedaan worden op de vertrekdag tussen 12.00 en 14.00 uur bij de receptie of via de qr code op het bord bij de receptie naast de prijslijst.
In geval van nood kunt ons bellen via de Ring bel/camera.

Kamperen

Bij aankomst kan je zelf een plekje zoeken en een formulier invullen (zie formulier in orangerie) zodat we weten dat je er bent.
Kom je na 17.00 uur aan dan kun je een plekje zoeken en de volgende dag even melden bij de receptie. Bij reserveren online vragen wij u om €25,- aan te betalen, als u een week wilt kamperen vragen wij u om €150,- aan te betalen enz…

Op de vertrekdag is het moment van vertrek tussen 12.00 en 14.00 uur als we de plekken nodig hebben. Langer blijven als het kan, vinden wij geen probleem.

Bij vertrek verwachten we dat je alles netjes en redelijk schoon achterlaat. De kampeerplek is schoon, hout en houtskool kan je opruimen en achterlaten bij de afvalbakken / asbakken.

 1. WIJZIGINGEN

Wilt u een boeking, gegevens, of afspraak wijzigen, dan vragen wij dat tijdig aan te geven. Dit kan via e-mail of telefonisch.

 1. BETALINGEN

De kosten voor het kamperen kan bij vertrek worden voldaan op de vertrekdag tussen 12.00 en 14.00 uur bij de receptie.
Gebruikte artikelen/producten bij afrekenen optellen en samen met uw overnachtingen via QR betalen.
Voorkeur betalingen via QR, dit kan op elk tijdstip en geeft u als kampeerder meer vrijheid.

Gebruikte artikelen op de camping kunnen bij vertrek worden voldaan.

 1. ANNULERINGEN

Voor het annuleren bij kamperen brengen wij € 75,00 kosten in rekening minimaal 14 dagen van te voren. We horen het graag tijdig als je onverhoopt toch niet kan komen, dan kunnen we het plekje aan iemand anders geven.

 1. NO SHOW (niet verschijnen)

Als je op de aankomstdag niet bent verschenen en niks hebt laten horen, dan brengen we minimaal € 75,-  in rekening. We zullen contact opnemen om de boeking te bespreken. Is er geen (tegen)reactie tot op de dag van vertrek, dan brengen we alle kosten voor het verblijf in rekening.

 1. AANSPRAKELIJKHEID

Je onderneemt je vakantie op eigen risico. Alle kosten voortvloeiend uit schade aan het terrein of een accommodatie  veroorzaakt door de bezoeker, komen voor rekening van de bezoeker. Het is ons niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de bezoeker(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, diefstal of beschadiging van eigendommen, geld inbegrepen. Wij adviseren je een reisverzekering af te sluiten.

Respect voor onze dieren en betreden is geheel op eigen risico. Onze dieren zijn van nature sociaal en lief maar het blijven prooidieren waardoor hun natuurlijke reactie voor angst en gevaar, vluchten of vechten is. Wees alert tussen de kudde en ga niet tussen ze instaan als ze aan het eten zijn. Draag dichte schoenen. Kinderen onder de 12 jaar niet alleen bij de dieren  laten maar altijd met begeleiding. Ze kunnen bijten en schoppen als ze zich niet fijn of bedreigd voelen.  Zeker als er jonge dieren bij zijn welke beschermd moeten worden. Nooit voeren wel knuffelen. Wil je helpen met de verzorging dan mag je altijd iemand van ons vragen. We kunnen nooit beloven wanneer omdat de tijd en de dieren dit moeten toelaten. Soms hebben de dieren geen zin, vooral als het erg warm is. 

 1. PARKEREN EN VOERTUIGEN

We hebben een natuurlijk en kindvriendelijk terrein. Auto’s zijn daarom niet toegestaan op het terrein. Alleen bij aankomst en vertrek kun je de spullen even naar je plek brengen. Parkeren kan op de parkeerplaats. Met alle voertuigen en fietsen s.v.p. rustig rijden en houd rekening met chillende mensen en spelende kinderen! Zie bolderkar voor vervoer spullen/ boodschappen vanaf de auto. 

 1. RUST EN STILTE

Houd s.v.p. rekening met de andere gasten. Muziek maken is alleen toegestaan met akoestische instrumenten. Wil je naar de radio luisteren of een muziekje luisteren, dat kan alleen als andere het niet horen of er aan kunnen storen. Na 22:00 uur moet het fluisterstil zijn op het terrein, zodat iedereen kan genieten van de mooie omgeving. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar die zullen we bekend maken bij de Receptie. Dit in geval van een feestje, live muziek of anders. 

 1. VUUR, HOUT en BBQ

U kunt als u wilt een vuurtje maken bij uw kampeerplek, doe dit altijd op verantwoorde wijze. Gelieve in een vuurkorf stoken, of in een vuurschaal. Zorg ook voor bescherming van de grasmat van de hitte van de vuurschaal. Stook een goed heet vuurtje en voorkom rookontwikkeling. Wees uw buren niet tot last.

Hout hebben wij op voorraad en kun je bij ons kopen, kloven en hakken. (klik hier voor onze prijzen) Wees voorzichtig een aandachtig bij het hakken van hout. Kinderen mogen alleen onder begeleiding hout hakken. Voor kinderen is er een speciale houtklover, met hamer ipv bijl. Na het nuttigen van alcohol is het verboden nog hout te hakken.

Ook maken wij zelf onze briketten van Paardenmest, deze zijn te verkrijgen bij de orangerie indien de voorraad voldoende is. 

Het is toegestaan te barbecueën. Houdt dan rekening met het gras en je buren. Zet niemand in de stank of rook, ook niet jezelf

 1. HONDEN en HUISDIEREN

Honden en huisdieren zijn van harte welkom bij ons op de camping. Huisdieren dienen aangelijnd te zijn, zowel op de camping als in het geheel omliggende natuurgebied. Het wild en de dieren kunnen van huisdieren van slag raken, zo erg zelf dat (jonge) beesten kunnen komen te overlijden. Houdt hier goed rekening mee.

Houdt er ook rekening mee dat niet alle gasten van huisdieren houden.

 1. RIOOLZUIVERING

Het liefst gebruiken wij alleen biologische schoonmaakmiddelen. Het is absoluut niet toegestaan om tampons, maandverband, vochtig toiletpapier en toiletpapier e.d. door het toilet te spoelen. Dit kan grote problemen en verstopping veroorzaken. Zorg bij het afwassen s.v.p. dat geen etensresten door de afvoer verdwijnen.

 1. CHEMISCH TOILET

Je mag de inhoud van je chemisch toilet alléén lozen als je biologisch afbreekbare middelen gebruikt! 

 1. SANITAIR

Het sanitair houden we zo goed als mogelijk schoon. Help ons daarbij, houdt het schoon en maak het nodige schoon als u de toilet of badkamer heeft gebruikt.

We maken gebruik van zonne-energie voor het verwarmen van het gebouw en het water, bespaar door kort te douchen.

 1. KAS of Orangerie

We hebben op de camping een kas staan, dit is onze fijne plek en ook voor onze gasten. Hier kan je even wat drinken, eten (koken), iets te drinken pakken, of gewoon even rond neuzen.

Er staat een houtkachel, hier kunt u gebruik van maken. Hout geven we niet gratis weg, onthoud wat u gebruikt, dan kunt bij vertrek dit afrekenen.

Na gebruik altijd alles weer netjes terugzetten, afwassen en opruimen/schoonmaken. Zorg ervoor dat ook andere gebruik kunnen maken van de kas en het interieur.

We staan geen grotere groepen toe in de kas dan ongeveer 10 personen. Dit vanwege het gebruik door meerdere gasten en onze dagbesteding. Bij het huren van de Orangerie gelden de hiervoor aangegeven afspraken. Op het bord zal dan aangekondigd zijn dat er een besloten feestje is. 

 1. TERREIN EN GRAS

Spaar de grasmat. Gebruik alleen geperforeerd grondzeil of nog liever de zogenaamde ‘doorgroeimatten’ waar het gras doorheen kan groeien. Dit zijn rubberen matten met zichtbaar kleine gaatjes erin, te koop bij elke kampeerwinkel. Gaten en geulen graven in het terrein is verboden, ook bij regen!

RESERVEREN!

Voor meer informatie, vragen en reservering kunt u contact met ons opnemen per mail.