Camping Luna met beleeftuin, orangerie, theetuin en boerderij winkel. 

Wij zijn bijzondere charme Camping Luna en zullen ons meer richten op vrije plekken, gezonde voeding in de Orangerie, onze beleeftuin met voedselbosje en moestuin, lieve dieren en het heerlijke buitenleven met muziek en creativiteit. 🔥🫖⛺️🏡🎻
Een fijne charme camping waar je het hele jaar kunt genieten tussen dieren en natuur.
Beleef en geniet ♡

Liefs, Team La Luna Care
Camping Luna de Rolke in de Zomer
Afbeelding van Camping Luna met Tipi en Orangerie

Volg ons op Instagram

 Welkom bij Camping Luna “de Rolke”

Welkom bij Camping Luna vlakbij het Zuidlaardermeer aan het natuurgebied. Zonder te boeken en geen verplichte aankomsttijd waar u vervolgens zelf een fijne plek kunt uitkiezen. U vind ons aan de Woldweg 78a, 9606PG te Kropswolde.

Om net als ons te genieten van dit bijzondere plekje op de grens van Groningen/ Drenthe willen wij jullie uitnodigen op onze Camping.

U kunt gebruik maken van onze prachtige Kas “Orangerie” met gebruik van keuken en heerlijke houtkachel. Terwijl u hier geniet heeft u uitzicht over uitgestrekte landerijen, ons ooievaarsnest, onze dieren en het natuurgebied Kropswolde buitenpolder wat direct grenst achter onze camping. Ook ziet u vanaf uw kampeerplek de Schotse Hooglanders lopen. Geniet en beleef.

Het mooie Zuidlaardermeer met zijn havens, botenverhuur, paviljoens en restaurantjes ligt achter de camping (1200 meter vanaf camping) met zijn vele mogelijkheden, zwemmen, zonnebaden, surfen en varen. Tevens liggen we aan de prachtige fietsroutes door Drenthe/Groningen die op onze website www.campinglunaderolke.nl staan vermeld. Wat mooi is dat u zo vanaf onze camping het natuurgebied de Rolkepolder in fietst en dit loopt door tot de stad Groningen. Fietsend naar de stad via het natuurgebied. Het toeristische dorp Zuidlaren met zijn vele terrasjes, eetgelegenheden, mooie winkeltjes en de markt is de moeite waard om naar toe te gaan. Direct tegenover onze camping ligt Woonboerderij Casa met een heerlijke theetuin aan het Gorechtpark van 50 hectare met diverse visvijvers met karpers enz., hertenkamp en kinderboerderij. Direct naast onze camping is een heerlijk Chinees/ Wokrestaurant. Een overdekt winkelcentrum met 100 winkels en bioscoop is nabij gelegen.

Wij hebben 25 ruime kampeerplaatsen waar je een eigen vuurtje mag stoken in de daarvoor beschikbare vuurschalen. Ons gehele terrein is volledig voorzien van drainage, dus na een bui zijn de velden zo weer droog. Bij ons geen muntjes nodig voor het douchen en super goede gratis WiFi. We willen zo duurzaam mogelijk zijn en vragen u daarom mee te helpen. Zie algemene voorwaarden Camping Luna.

“Duurzaamheid betekent voor ons herstel van onze leefomgeving”.

Onze douches werken met zonnecollectoren en regenwater wordt deels opgevangen voor de tuin en de dieren. Daarnaast scheiden wij ons afval en maken we briketten van paardenmest om de kachel op te stoken. Ook hergebruiken we materialen om bijvoorbeeld stallen te bouwen.

Geniet in onze “Orangerie” kas van een lunch en/of een kopje koffie of thee. Ook kunt u zelf koken en dineren op deze heerlijke plek en kijken naar de dieren.

Geniet van deze heerlijke plek, dat doen wij ook. ⛺️

Camping Luna de Rolke Kropswolde mooiste camping van Nederland

Camping

Hele jaar open

Honden welkom

Kampvuur

Pipowagen

Tipitent camping Luna

Tipi-tent

Orangerie / Theetuin

Boerderijwinkel Camping Luna Kropswolde Zuidlaardermeer

Boerderijwinkel

Een fijne charme camping waar je het hele jaar
kunt genieten tussen dieren en natuur.

Beleef en Geniet ♡

Onze dagbesteding biedt Campingbeheer vanuit de receptie als gastvrouw/heer, om te Klussen en voor onderhoud. Ook maken we heerlijke Taarten, bakken en koken we, verzorgen we het terrein door het gras te maaien, te snoeien, hout te hakken en samen met dierenverzorging in de heerlijke buitenlucht 💚

Kamperen

Camping Luna “de Rolke” is een fijne charmecamping op de grens van Groningen en Drenthe gelegen op 1 km van het Zuidlaardermeer
Met fijne accomodaties en kampeerplekken. Beleef & geniet ♡

Gratis draadloos internet (WiFi)

Op het terrein kunt u verbinden met gratis draadloos internet (WiFi). Surfen, e-mailen, muziek luisteren en video kijken zoals u thuis gewend bent.

Wat te doen

Vanaf onze Camping heeft u toegang tot de mooiste fietspaden en terrasjes van Groningen en Drenthe. Ook zijn er prima wandelroutes van diverse afstanden. Zie ook onze Fietsroutes. Het station is op 1 km en binnen 10 minuten ben je in Groningen.

Als nieuwe beheerders sinds november 2022 willen wij jullie van harte welkom heten op onze charme camping Luna de Rolke ♡. Wij hopen dat jullie het ons persoonlijk laten weten als er verbeterpunten zijn zodat wij hier mee aan de slag kunnen.

Vriendelijke groetjes Alex en Mecheline en team La Luna Care ♡

Camping Luna "de Rolke"

Agenda Camping Luna 2024 ♡

Wildplukken

 

 • Outdoorkamp voor jongeren 22, 23 en 24 maart
 • Auti-kamp voor jongeren met autisme 1, 2 en 3 mei en 30, 31 juli en 1 augustus.
 • Theaterkamp voor jongeren 6, 7 en 8 mei
 • Muziekboerderij uurtje op Hemelvaartdag 9 mei vanaf 13:00 uur 
 • Muziekboerderij zaterdag 29 juni vanaf 13.00 uur. 
 • Wildpluk wandeling 11 en 18 mei om 14:00 uur 
 • Workshop Mindfulness Yoga elke woensdag van 11:00 tot 12:00 uur
 • Workshop Mestbriketten maken
 • Workshop Stenen vilten/ schilderen
 • Workshop Grondwerk/ horsemanship met paarden elke donderdag van 13 tot 15 uur
 • Paardrijles op afspraak.
 • Wijzigingen onder voorbehoud

Muziek uurtje op Hemelvaart dag van 14 tot 15 uur♡